Banana Bread ou Biscoito de Plátano

Detalles

Racións

6 persoas

Tempo

75 minutos

Ingredientes

  • 3 plátanos maduros

  • 90 g de manteiga

  • 100 g de azucre branco

  • 100 g de azucre moreno

  • 1 ovo

  • 1 culleriña de esencia de vainilla (5ml)

  • 225 g de fariña de trigo

  • 6 g de fermento en pó

  • 1/4 culleriña de sal

  • 250 g de chocolate negro

  • MOLDE
  • Molde de metal rectangular de 26x12x7.5

Pasos

  • Pelamos e machucamos os plátanos nun cunco. Derretemos a manteiga no microondas a baixa potencia e engadímola aos plátanos esmagados.
  • Engadimos o ovo, o azucre moreno e o branco e a vainilla. Remexemos todo cun batedor de globo.
  • Mesturamos a fariña co lévedo nun cunco e engadímola ao resto dos ingredientes peneirándoa. Coa axuda dunha lingua mesturamos todo até que fique homoxéneo.
  • Cortamos o chocolate en anacos non moi pequenos e engadímolos á masa. Remexemos todo.
  • Metemos no forno, que previamente quentamos a 160º C, deixámolo durante 65 minutos máis ou menos. Podemos comprobar que está listo se o picamos cun pauiño e sae seco.
  • Sacamos do forno, deixamos arrefríar 20 minutos e tiramos o molde.