Quiche de brócoli e queixo San Simón

Detalles

Racións

4 persoas

Tempo de cociñado

50 minutos

Dificultade

Fácil

Ingredientes

  • 1 brócoli

  • 1 cebola

  • masa follada redonda

  • 150 ml de nata para cociñar

  • 2 ovos

  • 70 g de queixo San Simón

  • aceite

  • sal

  • pementa moída

Pasos

  • Lavamos o brócoli, separamos as ramas máis grandes e cocemos durante 5 ou 10 minutos até que fique ‘al dente’.
  • Cortamos a cebola en brunoise e pochamos nunha tixola con un pouco de aceite.
  • Mentras se pocha a cebola e coce o brócoli quentamos o forno a 180 graos e metemos a masa follada nun molde cubrindo a masa con garbanzos crus para evitar que suba. Deixamos 15 ou 20 minutos até que a masa este case feita e retiramos os garbanzos.
  • Batemos os 2 ovos ben con un batedor de varas e engadimos a nata para cociñar cando estén ben batidos. Engadimos pementa negra moída e un pouco de sal.
  • Cando o brócoli este cocido, reservamos as ramas máis vistosas e cortamos en anacos o resto.
  • Mesturamos o brócoli cortado coa cebola na tixola e salteamos uns minutos.
  • Engadimos o brócoli salteado coa cebola ao ovo e á nata e mesturamos.
  • Cortamos o queixo en taquiños e engadimos á mestura anterior.
  • Mesturamos ben o ovo e a nata coas verduras e o queixo e vertémolo enriba da masa follada no molde.
  • Colocamos as ramiñas de brócoli máis vistosas por riba do recheo introducindo o talo das ramas na mestura.
  • Metemos no forno 30 minutos aproximadamente até que se solidifique o recheo e colla algo de cor.
  • Retiramos do forno e deixamos arrefriar uns minutos antes de quitar do molde.