Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
20 minutos
A ensalada de pataca é un prato moi famoso en Alemaña, esta receita está moi boa pero tamen hai versións nas que se lle bota salchichas, cogombriños ou ovos cocidos. É ideal como entrante ou como acompañamento de peixes ou carnes.
Ingredientes
500 g de patacas
3 culleres de maionesa
3 culleres de crema agre ou
1 iogur grego natural1 iogur natular
1 culler pequena de
mostaza Dijon1 culler de leite
1 ceboliña
20 g de ceboliño
Pasos
- Cocemos as patacas enteiras. Agardamos a que arrefríen un pouco, pelámolas e cortámolas en anacos.
- Mesturamos a maionesa cos iogures, a mostaza e o leite. Remexemos todo até que fique homoxénea e reservamos.
- Cortamos o ceboliño en anacos de dous dedos de longo e a ceboliña en brunoise.
- Mesturamos a metade do ceboliño coas patacas aínda quentes e a ceboliña. Engadimos sal, pementa e o mollo que acabamos de facer, mesturamos todo ben até que queden ben integrados todos os ingredientes.
- Gardamos na neveira e servimos ben fría co resto do ceboliño por enriba para decorar.