Detalles
Racións
4 persoas
Dificultade
Fácil
Ingredientes
500 g de fariña de trigo
20 g fermento en pó ( ou 10g de fermento fresco)
400 g de auga morna
1 cullerada de sal fina
1 cullerada de sal en escamas ou sal gorda
aceite de oliva virxe extra
20 olivas negras
romeu
Pasos
- Poñer o fermento nun cunco, engadirlle a auga morna, nunca quente nin fervendo.
- Engadir aceite e sal e mesturar.
- Engadir pouco a pouco a fariña tamizada e ir mesturando.
- Cando a masa sexa homoxenea, deixamos tapada con un pano uns 30 minutos.
- Facer 4 pregos con toda a masa: de arriba a abaixo de todo, de esquerda a dereita, de abaixo cara arriba e de dereita a esquerda. Se mollamos as mans axuda a que non se pegue a masa.
- Deixar repousar 30 minutos e repetimos a acción dos pregos.
- Deixar repousar outros 30 minutos e repetir a accion dos pregos por última vez.
- Untar un recipiente alongado e fondo con ceite e transferir a masa.
- Tapar con un film e deixar no frigorífico 24h.
- Poñer papel de forno nunha bandexa, botar un pouco de aceite e transferir a masa.
- Adornar ao gusto con olivas negras, romeu, sal e aceite.
- Deixar repousar 30 minutos antes de meter no forno.
- Meter no forno quente a 220 graos durante 20 minutos aproximadamente.
- Deixamos arrefríar un chisco e lista para comer!