Detalles
Racións
2 persoas
Tempo
45 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
2 toros de salmón
2 cenorias
½ pemento verde
½ pemento vermello
2 patacas
2 cebolas
pementa negra moída
1 rama de romeu
tomiño
papel de aluminio
1 chorriño de viño branco
Pasos
- Pelamos as patacas e as cebolas e cortámolas en láminas finas. Cortamos os pementos e as cenorias á xuliana de xeito que non queden moi grosos.
- Imos cociñar o salmón en paquetes feitos con papel de aluminio, un para cada toro de salmón. Para isto cortamos un anaco de papel de aluminio duns 60 cm de longo e dobrámolo ao medio, marcando as dúas metades. No centro dunha das metades, colocamos unha cama de pataca e cebola deixando libre os bordos e botámoslle un pouco de sal.
- A continuación poñemos enriba o salmón e aderezámolo con sal, pementa moída e tomiño. Por último engadimos a cenoria, os pementos e o romeu e botámoslle un chorriño de viño. Para pechar o envoltorio dobramos a outra metade sobre a primeira e nas beiras facemos 4 ou 5 dobreces sobre si mesmas para que non escape o vapor. Repetimos o proceso co outro toro.
- Prequentamos o forno a 200 graos e cando estea temperado metemos os paquetes co salmón e as verduras con coidado de que non se rompan, deixámolos durante 20 ou 25 minutos e sacámolos.
- Agardamos un anaco e abrimos con precaución para non queimarnos cos vapores. Servimos o salmón sobre as patacas e coas verduras de gornición.