Detalles
Racións
8 persoas
Tempo
45 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
500 g de iogur grego
200 g de galletas de avea
60 g de manteiga
400 g de queixo crema
40 g de azucre glas
reladura dun limón
150 g de chocolate branco
para fundirtomiño fresco
mel
- MOLDE
Molde desmontable de 23 cm
Pasos
- Botamos os iogures nun pano de cociña limpo sobre un cunco, unimos as catro puntas do pano e exprememos para escurrir o máximo líquido posíbel. Reservamos o iogur escorrido e tiramos o líquido.
- Metemos as galletas nunha bolsa de plástico para conxelar e cun rolete esmagámolas ben. Cortamos a manteiga en anacos e derretémola no microondas a baixa potencia, remexendoa cada 30 segundos. Cando estea ben líquida mesturámola coas galletas esmagadas.
- Forramos o molde con papel de forno e estendemos a masa de galletas na base, alisandoa para que quede co mesmo grosor. Reservámola na neveira.
- Mesturamos o queixo crema co iogur escorrido, o azucre e a reladura do limón cun batedor de globo eléctrico até obter unha crema suave e homoxénea.
- Cortamos o chocolate en anacos e derretémolo no microondas a baixa potencia, remexendo cada pouco tempo para que se funda ben e non sei queime. Engadimos o chocolate derretido a crema de queixo e remexemos cunha lingua para integralo.
- Botamos a crema de queixo sobre a masa de galletas, igualámos a superficie ben cunha língua e metémola na neveira un par de horas para que gañe consistencia.
- Desmoldamos a torta e antes de servila quentamos un par de culleradas de mel, botámoslle as follas de tomiño e vertémola sobre a tarta para decorala.