Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
20 minutos
Ingredientes
75 ml de aceite de oliva
4 chiles vermellos secos
8 dentes de allo
4 tomates corazón de boi
maduros1 anaco de xenxibre
sal en escamas e
pementa negra moídapirixel
Pasos
- Cortamos os allos e o xenxibre en láminas e o chile en anacos. Quentamos o gratinador do forno á máxima potencia e mentras tanto nun cazo a lume medio quentamos o aceite e engadimos o chile, o xenxibre e os allos .
- Imos remexento e deixamos até que o allo comece a torrarse. Retiramos do lume e coamos o aceite reservando os anacos de allo, xenxibre e chile. Cortamos os tomates en toros cun grosor dun centímetro máis ou menos e colocámolos sobre unha bandexa para o forno sen que se toquen.
- Regámolos por enriba con duas culleres do aceite que infusionamos e botamolles sal en escamas e pementa negra.
- Metemos no forno durante uns 10 minutos até que os tomates comecen dourarse. Sacámolos do forno e botamos por enriba o resto do aceite e os condimentos que tiñamos reservados.
- Servimos quentes co zume que soltaron e con pirixel por enriba.