Detalles
Racións
4 racións
Tempo
30 minutos
Ingredientes
400 ml de nata para montar
200 ml de leite semidesnatado
120 g de azucre
50 ml de zume de laranxa
4 follas de xelatina (6 ou 7 g)
Monda dunha laranxa
Noces peladas
Mel
- MOLDES
4 vasiños de chato
Pasos
- En primeiro lugar sacámoslle a monda á laranxa en tiras e evitando que leve parte branca. Facemos zume e reservamos.
- Mesturamos a nata e o leite nun cazo e quentámola un pouco, engadímoslle o azucre e a monda da laranxa e agardamos a que ferva. Apagamos o lume, deixamos infusionar 5 minutos e retiramos as mondas de laranxa.
- Hidratamos as follas de xelatina no zume de laranxa. Cando estean blandas, botámolas na nata aínda quente e remexemos até que se disolvan. Engadimos o zume de laranxa, mesturamos ben e agardamos até que estea morna.
- Remexemos ben para que quede uniforme e botámola nos 4 vasiños. Agardamos que enfríe de todo e metémolas na neveira.
- Servimos ben fría, con mel e noces peladas por enriba.