Biscoito de plátano e chocolate

Detalles

Racións

6 persons

Tempo de cociñado

60 minutos

Dificultade

Fácil

Ingredientes

  • 1 iogur

  • 1 medida (vasiño de iogur) de aceite de xirasol

  • 2 medidas de azucre

  • 3 medidas de fariña

  • 3 ovos

  • 1 sobre de levadura

  • 3 plátanos maduros

  • 1 culler sopeira de cacao en pó 100%

  • 12 onzas de chocolate negro para repostería

Pasos

  • Botamos o iogur nun cunco para empregar o vasiño como medida.
  • Tamizamos a fariña e engadimos o sobre de levadura. Mesturamos ben nun cunco e reservamos.
  • Batemos os 3 ovos co azucre e cando estén ben mesturados engadimos o aceite e o iogur. Seguimos batendo coa axuda de un batedor de varas.
  • Mondamos 2 plátanos e pisamolos nun cunco, cando teñamos unha papa de plátano engadímolo aos ovos.
  • Engadimos ao bol da fariña e a levadura a outra mestura e batemos ben para evitar grumos.
  • Engadimos unha culler de cacao en pó e seguimos remexendo.
  • Cortamos o chocolate en cadradiños coa axuda de un coitelo e unha táboa de madeira. O ideal sería dividir cada onza de chocolate en 6 cadradiños.
  • Engadimos os anacos de chocolate á masa e mesturamos ben.
  • Prequentamos o forno a 180 graos con calor arriba e abaixo e colocamos a masa nun molde con papel de forno ou untamos o molde con manteiga para evitar que se pegue.
  • Por último pelamos e cortamos lonxitudinalmente un plátano e colocámolo coa parte plana cara arriba no centro do biscoito.
  • Metemos no centro do forno 30/35 minutos a 180º. Se picamos o biscoito e sae seco, estará listo.
  • Deixamos arrefriar 15 minutos e quitamos o molde.