Detalles
Racións
2 persoas
Teempo de cociñado
30 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
2 berenxenas
3 cenorias
1 cebola
800 g de tomate triturado crú
150 g de mozzarella relada
2 culleradas sopeiras de pan relado
aceite
sal
pementa
ourego
tomiño
Pasos
- Laminamos as berenxenas lonxitudinalmente, poñémolas nun papel de forno e salpimentamos.
- Metémolas no forno nunha grella a 180 graos con calor arriba e abaixo durante 15 minutos.
- Cortamos a cebola en brunoise e relamos a cenoria para o sofrito.
- Nunha tixola engadimos aceite e cando este quente botamos a cebola e a cenoria e refogamos. Cando as verduriñas estén ao punto botamos o tomate triturado e remexemos.
- Engadimos sal e especias ao gusto ao sofrito, tomiño, ourego e pementa. Na receita orixinal adoitase botar albahaca.
- Nunha bandexa para o forno imos montando as capas: lámina de berenxena, sofrito, queixo mozzarella e repetimos outra vez. Na última capa espolvoreamos con queixo mozzarella e pan relado, que dará un toque crocante.
- Metemos no forno a 180 graos durante 15 minutos até que o queixo se funda ben.