Detalles
Racións
6 persoas
Tempo
45 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
150 gramos de fariña
100 gramos de queixo San Simón relado
125 gramos de manteiga
1 cullerada de sobremesa de albahaca
1/2 cullerada de sobremesa de sal
1/2 cullerada de sobremesa de pementa moída
Pasos
- Nun cunco botamos a fariña, o queixo relado e a manteiga a temperatura ambiente.
- Desfacemos a manteiga coas mans e imos mesturando coa fariña e o queixo. Amasamos até ter unha masa homoxénea.
- Unha vez lista a masa, colocamos sobre unha superficie con un pouco de fariña por baixo, e coas palmas das mans imos esmagandoa e movendo a masa para darlle forma cilíndrica.
- Cando teñamos un cilindo alongado do mesmo grosor, envolvemos a masa en film transparente e gardamos na neveira até que a masa quede dura, unha hora como mínimo.
- Cando a masa estea dura, retiramos do frigorífico e cortamos en toros de un dedo de grosor máis ou menos.
- Colocamo as bolachas nunha bandexa sobre papel de forno, un pouco separadas para que non se peguen ao medrar no forno, e prememos lixeiramente sobre o centro de cada unha.
- Metemos no forno a 180 graos até que queden douradas, durante 20 minutos aproximadamente. Despois de sacalas do forno poñémolas nunha bandexa para que arrefrien. E xa poderemos desfrutalas en calquera aperitivo!