Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
120 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
- Para a masa:
200 g de grelos cocidos
400 ml de leite
35 g de fariña de trigo
150 g de queixo San Simón
2 porros
1 cebola
1 allo
pementa negra moída
manteiga
- Para rebozar:
fariña
2 ovos
pan relado
Pasos
- Podemos usar grelos en lata ou grelos frescos. Para preparar os grelos frescos podedes ver aquí como facelo.
- Limpamos e picamos nunha picadora a cebola, o porro e o allo.
- Botamos un chisco de aceite nun cazo e rustrimos as verduras trituradas durante 15 minutos a lume medio.
- Cando as verduras estean pasadas engadimos a fariña e cociñamos a lume medio durante 10 minutos, remexendo pouco a pouco. É importante cociñar ben a fariña para que non saiba a fariña crúa.
- Temperamos o leite e ímolo engadindo pouco a pouco á fariña, remexemos constantemente sen engadir máis até conseguir unha pasta homoxénea. Repetimos o proceso até que botemos todo o leite. Engadimos un pouco de sal, pementa negra moída e mesturamos ben.
- Cortamos os grelos e engadímolos á bechamel, mesturamos todo e retirámolo do lume. Deixamos arrefríar un pouco e engadimos o queixo cortado en dadiños pequenos.
- Nunha bandexa alongada untamos o fondo con manteiga e botamos a bechamel cos grelos e o queixo. Cubrimos cun film transparente e deixamos arrefriar na neveira un par de horas polo menos.
- Despois de repousar a masa colocamos tres pratos: un con fariña, outro ovo batido e o último pan relado.
- Facemos cada croqueta collendo un pouco de pasa cunha culler e dándolle forma coa axuda doutra culler. Imos rebozándoas primeiro na fariña, logo pasámolas polo ovo e a continuación polo pan relado. Facemos varias antes de pasar da fariña ao ovo, deste xeito será máis cómodo e axudaralles a coller mellor o rebozado.
- Fritimos en aceite abundante e bastante quente, despois colocamos nun prato con papel absorbente para eliminar o aceite sobrante.