Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
2 horas e media
Dificultade
Fácil
Molde
Bandexa de forno
Ingredientes
- Para a masa:
500 g de fariña de forza
400 ml de auga
25 g lévedo fresco
1 culler
pequena de sal- Para o recheo:
2 allos
1 cebola
1/2 pemento vermello
1 pemento verde
1 cabaciña
1 berenxena
4 tomates
- Para decorar (opcional):
1 ovo
Pasos
- Para a masa:
- Quentamos a auga para que estea morna.
- Mesturamos a fariña coa sal e facemos unha montaña. Desfacemos o lévedo no medio da montaña e imos botando a auga pouco a pouco e mesturando.
- Amasamos durante 15 minutos, formamos unha bola coa masa e deixamos levedar durante 2 horas cuberta cun pano.
- Para o recheo:
- Cortamos as verduras en brunoise.
- Botamos nunha tixola un pouco de aceite a lume medio.
- Engadimos os allos e pochamos a cebola durante 5 minutos con un chisco de sal. Engadimos os pementos e deixamos pochar outros 10 minutos.
- Engadimos a cabaciña e a berenxena e seguimos pochando a lume lento.
- Cando todas as verduras estean feitas trituramos os tomates e engadímolos á tixola. Botamos sal e pementa moída ao gusto.
- Deixamos cociñar durante outros 15 ou 20 minutos a lume baixo.
- Montaxe:
- Partimos a masa en dous e extendemos a primeira cun rolete.
- Colocamos a masa sobre papel de forno nunha bandexa.
- Colocamos o pisto enriba da masa deixando os bordes.
- Extendemos o outro anaco de masa e colocamos a tapa enriba da empanada. Con dous dedos unimos os bordes da masa e pinchámolos cun garfo.
- Facemos un burato no medio da tapa da empanada para que saia o vapor. Podemos pintala con ovo batido por enriba para que lle de un toque de cor.
- Metemos no forno que previamente quentamos a 200 graos con calor arriba e abaixo e sen ventilador durante 20 ou 30 minutos, até que a tapa quede douradiña.