Detalles
Racións
8 racións
Tempo
60 minutos
Ingredientes
500 ml de leite
200 ml de nata para bater
100 g de azucre moreno
250 g de castañas cocidas
e sen pel5 ovos
- Para o caramelo:
100 g de azucre
16 g de auga
- Para decorar:
castañas en almibre
nata batida
- MOLDE
8 moldes de flan de 8,5 cm
de diámetro
Pasos
- Para facer o caramelo:
- Podemos facer caramelo caseiro ou mercalo xa feito, o resultado será moi parecido. Se xa o temos feito saltamos o seguinte paso.
- Botamos nun cazo primeiro a auga e a continuación o azucre. Poñémolo a lume medio e sen remexer imos movendo pouco a pouco o cazo con movementos envolventes. Pasados uns minutos remexemos cunha culler de pau até que se integre todo. Cando comece a coller color apagamos o lume. Deixamos un pouco máis no lume apagado para que acabe de facerse.
- Vertemos o caramelo no fondo das flaneiras e deixamos arrefriar.
- Para o flan:
- Trituramos as castañas cun pouco de leite no vaso dun batedor e a continuación engadimos o azucre e os ovos. Seguimos batendo co batedor e botamos o resto do leite e a nata. Mesturamos todo ben co batedor e enchemos as flaneiras, con atención de non enchelas de todo para que non sobresaia ao cociñarse.
- Imos cociñalos ao baño maría. Colocamos todas as flaneiras nunha bandexa alta apta para o forno. Botamos auga no fondo da bandexa até cubrir uns 2/3 das flaneiras e metémolo no forno, que previamente quentáramos a 170º. Deixamos uns 45 minutos máis ou menos.
- Retiramos do forno e deixamos que arrefríen de todo antes de metelos na neveira.
- Servimos ben fríos fora dos moldes e acompañados de nata batida e castañas en almibre. Para sacalos dos moldes pasamos con moito cuidado entre o molde e o flan unha folla fina de coitelo para despegalos e a continuación dámoslles a volta sobre o prato nos que os vamos servir.