Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
30 minutos
Ingredientes
- Para o guacamole:
3 aguacates maduros
1/2 tomate maduro
10 lagostinos cocidos
1/2 ceboliña
limón
comiño en po
sal, aceite e pementa negra moída
- Para os chips:
2 boniatos
pemento picante moído
sal, aceite e pementa
Pasos
- Para o guacamole:
- Cortamos os aguacates pola metade e tirámoslles o oso. Cunha culler sacamos a carne e botámola nun cunco. Pisámolos ben cun garfo e engadímoslles o tomate e a ceboliña picada en cadradiños. Botámoslle un chorriño de zume de limón, sal, un chisco de comiño en pó. Mesturamos todo ben.
- Pelamos os lagostinos, cortámolos en 3 ou 4 anacos e mesturámolos co guacamole.
- Para os chips:
- Lavamos ben a pataca doce e cunha mandolina cortámola en toros de medio centímetro máis ou menos. Botámolos nun cunco e botámoslles aceite e unha culleriña de pemento picante moído, remexemos ben para que se impregnen todos os anacos.
- Nunha bandexa para o forno, colocamos un papel de forno e sobre el imos poñendo os anacos de batata sin que se pisen uns con outros. Botámoslles sal e pementa por enriba e metémolos no forno, que previamente quentamos a 200 grados, deixamos uns 10 minutos. Pasado este tempo dámoslle a volta aos anacos de pataca doce e deixamos outros 10 minutos máis ou menos, con ollo de que non se queimen. Teñen que quedar duros e crocantes.
- Servimos o guacamole nun cunco rodeado dos chips de batata.