Luriñas con chalotas

Detalles

Racións

4 personas

Preparación previa

30 minutos

Tempo de cociñado

45 minutos

Dificultade

Media

Ingredientes

  • 2 Kg de luriñas

  • 500g Chalotas (aprox 15 unidades)

  • 1/3 vaso de viño branco

  • aceite de oliva virxen extra

  • É importante NON empregar sal nesta receita

Pasos

  • Limpar as luriñas (importante: quitar pluma e pico).
  • Pelar as chalotas e cortalas en aros.
  • Sofritir as chalotas.
  • Subir o lume e engadir as luriñas. Remexer ben.
  • Engadir o vaso de viño e remexer.
  • Baixar o lume e sen tapar a pota diexar que se vaian cociñando as luriñas.
  • En 30 minutos estarán listos, pero para que a salsa reduza ben deixaremolos uns minutiños máis ao lume.