Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
60 minutos
Ingredientes
2 berenxenas
400 g de carne
de tenreira picada1 cebola
2 cenorias
3 tomates maduros
1/2 vaso viño tinto
tomiño seco,
pementa negra moída e sal- Para a bechamel:
50 g de fariña de trigo
50 g de manteiga
500 ml de leite
60 g de queixo relado
Pasos
- Lavamos as berenxenas e cortámolas en láminas finas, idealmente empregando unha mandolina.
- Botámoslles sal por enriba e colocámolas sobre papel absorbente para quitarlles o amargor.
- Picamos a cebola e as cenorias en brunoise, picamos tamén o allo en anaquiños e reservamos.
- Rustrimos a lume baixo as verduriñas cun pouco de aceite durante uns 15 minutos.
- Salpimentamos a carne e engadímola ás verduras, dourámola durante uns minutos a lume medio.
- Engadimos o tomiño e os tomates, pelados e cortados en anacos. Cociñamos a fogo medio durante 20 minutos. Pasado este tempo engadimos o vaso de viño e deixamos outros 10 minutos remexendo de cando en vez. Cando estea lista retiramos do lume e reservamos.
- Para a bechamel:
- Derretemos a manteiga nun cazo e engadimos a fariña. Cociñamos durante 5 minutos remexendo cunha culler de madeira para que non sei queime. É importante cociñar ben a fariña para que non saiba a fariña crúa.
- Quentamos un pouco o leite para que estea morno e engadímolo pouco a pouco á fariña remenxendo constantemente cun batedor de globo. Seguimos remexendo até que espese e reservamos. Botámoslle sal e pementa ao gusto.
- Montaxe:
- Colocamos unha capa de berenxena, unha capa de carne e repetimos con outra capa de berenxena e outra de carne, finalmente rematamos cunha capa de berenxena, presionando todo para que quede ben compacta. Cubrimos coa bechamel por enriba e botamos o queixo relado sobre ela.
- Metemos no forno, que previamente quentamos a 160 graos, durante 20 minutos. A continuación encendemos o grill do forno e deixamos outros 3 minutos á maxima potencia para gratinar.
- Servimos quente.