Detalles
Racións
2 persoas
Tempo
60 minutos
Ingredientes
- Para os pans:
140 g de fariña de trigo
5 g de lévedo fresco
80 ml de auga morna
aceite de oliva
sal
- Para o recheo:
tomates secos en conserva
mollo spicy mayo
eiruga
peituga de polo asado
cebola morada
Pasos
- Comezamos preparando o pan. Para iso mesturamos un chisco de sal coa fariña e desfacemos o lévedo na mestura. Facemos un burato no medio e imos botando a auga morna pouco a pouco mentres mesturamos.
- Botámoslle un chorriño de aceite e amasamos coas mans, se vemos que se nos pega engadimos un pouco de fariña e seguimos amasando e se pola contra ficou moi dura engadimos un pouco de auga, dependerá do tipo de fariña que empreguemos. Despois de amasar durante 10 minutos formamos unha bola e deixamos repousar 2 horas cuberta cun pano húmido.
- Pasado este tempo dividimos a masa en 4 boliños e deixámolos levedar outros 20 minutos, tamén cubertos cun pano húmido.
- Despois de que levedaran, estendemos un pouco os bolos cun rolete para darlles forma ovalada, colocamos un anaco de papel de forno no medio para evitar que se peguen e dobramos pola metade. A continuación colocamos os pans nunha vaporeira con un anaco de papel de forno por baixo e deixámolos repousar outros 30 min.
- Cando remate o último levedado xa podemos cociñalos, para iso colocamos a vaporeira sobre unha pota con auga fervendo e deixamos 15 minutos coa vaporeira tapada e outros dous sen tampa.
- Deixámolos arrefriar un chisco e xa podemos enchelos do que máis nos guste. Neste caso empregamos peituga de polo asado desfiada, tomates secos, eiruga, cebola morada e spicy mayo.