Detalles
Racións
2 persoas
Tempo
45 minutos
Ingredientes
500 g de peituga de polo
2 dentes de allo
1/2 cebola
pementa moída
1 culler de sopa de ketchup
1 culler de sopa de mostaza
200 ml de nata para cociñar
200 g de salsa de tomate
aceite de oliva
sal
- Para acompañar:
arroz branco
patacas palla
Pasos
- Cortamos a peituga de polo en dadiños de tamaño medio, botámoslle sal e pementa moída e reservamos.
- Picamos a cebola en brunoise ben fina e o allo en cadradiños pequenos tamén.
- Nunha tixola cun chisco de aceite de oliva douramos os cubos de polo, e cando comecen a coller cor retirámolos e reservamos. Engadimos na mesma tixola a cebola e o allo, botámoslles un pouco de sal e refogamos a lume baixo até que se cociñen.
- Cando teñamos a cebola transaparente e ben pasadiña, voltamos incorporar o polo á tixola e botámoslle a culler de ketchup, a de mostaza e o mollo de tomate.
- Deixamos cociñar a fogo medio durante uns 5 minutos e botamos tamén a nata, remexemos ben para integrar os mollos e cociñamos outros 5 minutos.
- Servimos quente con arroz branco e patacas palla de gornición.