Torta de queixo sen forno con marmelada de framboesa caseira

Detalles

Racións

6 persoas

Tempo

45 minutos

Ingredientes

  • 150 g de bolachas María

  • 130 g de manteiga

  • 500 g de queixo crema

  • 200 g de iogur grego

  • 100 g de azucre

  • 100 ml de leite

  • 5 follas de xelatina

  • Para a mermelada:
  • 140 g de azucre

  • 200 g de framboesas

  • 1 chorriño de limón

  • 1 folla de xelatina

  • MOLDE
  • Redondo desmontábel
    de 23 cm de diámetro

Pasos

  • Esmagamos ben as bolachas. Podemos picalas nunha picadora, ou metelas nunha bolsa para conxelar e esmagalas cun rolete. A continuación mesturámolas ben coa manteiga derretida e extendemolas no fondo do molde, até ter unha superficia lisa.
  • Metemos o molde no conxelador ou na neveira para que arrefríe e non se mesturen as bolachas co resto da masa da torta.
  • Hidratamos 5 follas de xelatina nun vaso con auga durante 10 minutos e mentras quentamos o leite. Cando teñamos a xelatina hidratada, escorremos as follas e metémolas no leite quente. Remexemos ben até que se disolvan por completo.
  • Batemos o queixo cun batedor de globo e a continuación engadimos tamén o iogur, o leite quente e o azucre. Seguimos batendo até ter unha mestura homoxénea. Vertemos con cuidado a masa no molde, sobre a base de bolacha e deixamos arrefriar 4 horas na neveira.
  • Para a marmelada:
  • Lavamos as framboesas e botámolas nun cazo co azucre e cun chorriño de limón. Poñémolo a fogo medio e remexemos pouco a pouco. As framboesas desfaranse e licuaranse. Deixamos 20 minutos mentras remexemos e sacamos do lume. A continuación hidratamos unha folla de xelatina durante 10 minutos e mentras tanto pasamos por un coador a marmelada para quitarlles as pebidas. Imos botando a marmelada no coador e remexendo cunha culler para coala e separar ben as sementes da polpa.
  • Escorremos a xelatina e botámola no cazo xunto ás framboesas coadas. Seguimos cociñando a fogo medio outros 5 minutos.
  • Sacamos do lume, agardamos a que arrefríe e botamos a marmelada sobre a torta de queixo con cuidado sobre unha culler.
  • Deixamos repousar na neveira para que espese.