Torta de queixo xaponesa

Detalles

Racións

8 persoas

Tempo

90 minutos

A torta de queixo xaponesa é unha das variantes máis suaves desta torta. É esponxosa, lixeira e moi típica da gastronomía nipoa. É tan tan esponxosa que se pode oir!!! Cocíñase ao baño maría para que quede máis tenra e lene.

Ingredientes

  • 200 g queixo crema

  • 4 ovos

  • 200 ml de leite

  • 40 g de fariña

  • 80 g de azucre

  • zume de 1/2 limón

  • manteiga para untar

  • papel de forno

  • MOLDE
  • Molde desmontábel
    de 18cm de diámetro

Pasos

  • En primeiro lugar separamos as xemas das claras.
  • Batemos o queixo con un batedor de globo e cando estea ben cremoso engadimos o azucre pouco a pouco mentras batemos. Seguimos batendo até que quede unha mestura homoxenea.
  • Engadimos o leite e seguimos mesturando co batedor de globo, a continuación engadimos as xemas pouco a pouco mentras continuamos batendo. Botámoslle tamén a fariña peneirada e o zume do limón, coado para evitar as pebidas. Mesturamos todo ben até ter unha masa homoxénea e reservamos.
  • Nun cunco á parte imos bater as claras. Engadímoslles un chisco de sal e comezamos batendo a baixa potencia cun batedor de globo. Imos subindo pouco a pouco a potencia até que as teñamos montadas. Veremos como o batedor debuxa surcos nas claras ben esponxosas cando estean no punto.
  • Cando teñamos as claras montadas, cunha lingua e con moito cuidado imos integrandoas pouco a pouco na masa con movementos envolventes.
  • Untamos o molde desmontábel con manteiga e cortamos dous anacos de papel de forno. Un coa forma da base e outro para os bordos, a manteiga axudaranos a que se pegue ben o papel ao molde. Deixamos que o papel dos bordos sobresaia uns 4 dedos por enriba do molde, a torta vai subir bastante e isto axudaranos a que non se bote por fora.
  • Vertemos a masa con cuidado e damoslle uns golpiños á base do molde contra o mesado para asentar o amoado. A continuación cubrímolo por fora con papel de aluminio. Facemos isto para que non entre auga ao cocer a torta ao baño maría, se estamos seguros de que o noso molde non ten perdas non é necesario que fagamos isto.
  • Nunha bandexa de forno colocamos a torta e botamos auga quente na bandexa ao redor do molde, o suficiente para cubrir uns 2/3.
  • Metemos no forno, que previamente quentamos a 160º con calor arriba e abaixo, e deixamos uns 20 minutos.
  • Pasado este tempo baixamos a temperatura a 130º e deixamos outros 30 minutos.
  • Cando rematemos de cocela, apagamos o forno e abrimos un pouco a porta. Deixámola repousar neste estado uns 10 ou 15 minutos para que se atempere pouco a pouco e non baixe de golpe.
  • Sacámola do fonro e deixámola arrefriar unhas 3 horas antes de comela. Mirade como se move e oide como soa!!!