Torta de mousse de limón

Detalles

Tempo

45 minutos

Dificultade

Media

Ingredientes

  • Base
  • 120 g de bolachas

  • 80 g de manteiga

  • Mousse
  • 400 g de iogur de limon

  • 400 ml de nata para montar

  • 50 g de azucre

  • monda de limón relada

  • 1 sobre de xelatina de limón

  • Cobertura
  • 75 g de manteiga

  • 100 ml de zume de limón coado

  • monda de limón relada

  • 100 g de azucre

  • 2 ovos

Pasos

  • Base
  • Esmagamos as bolachas.
  • Derretemos a manteiga e mesturamos coas bolachas esmagadas.
  • Colocamos a masa nun molde e deixamos arrefriar na neveira mentras facemos o resto da receita.
  • Mousse
  • Quentamos 200 ml de auga e disolvemos a xelatina de limón e posteriormente o azucre, remexemos ata que estén ben disoltos.
  • Engadimos o iogur á mestura e deixamos arrefriar.
  • Mentras arrefria montamos a nata e engadimola á mestura previa cando esté temperada.
  • Engadimos a monda de limón relada e mesturamos.
  • Esparexemos enriba da masa de bolachas a mousse.
  • Cobertura
  • Colocamos unha cunca ao baño maría coa manteiga.
  • Cando este derretida, engadimos o zume de limón, a monda relada e o azucre e remexemos ben.
  • Engadimos os ovos batidos e continuamos remexendo ata que quede unha mestura homoxenea e espesa.
  • Deixamos arrefriar e cubrimos a mousse.
  • Decoramos con monda de limón e unhas folliñas de menta.