Tortaleta de froitas de tempada

Detalles

Racións

6 persoas

Tempo

30 minutos

Ingredientes

  • 260 g de masa follada
    (rectangular)

  • 2 kiwis

  • 1 plátano

  • 2 mandarinas

  • Para a crema pasteleira:
  • 500 ml de leite

  • 3 xemas

  • 1 ovo

  • 75 g de azucre

  • 30 g de maicena

  • 1 ramiña de canela

Pasos

  • Prequentamos o forno a 200º C.
  • Comezamos facendo a crema pasteleira, podedes seguir aquí a nosa receita. Cando a teñamos preparada deixámola arrefriar cuberta con un film transparente.
  • Mentras facemos pequenas dobreces coa masa nas beiras para formar os bordos da tortaleta e picamos o resto da superficie cun garfo para que non suba. Metémola no forno e deixámola até que se doure, aproximadamente uns 10 minutos a 200º.
  • Retiramos a base da torta do forno e deixámola arrefriar un pouco.
  • Finalmente para montar a tarta botamos a crema sobre a base e extendémola ben. A continuación colocamos as froitas que máis nos gosten sobre ela. Podemos decorala con nata tamén se queremos.