Detalles
Racións
6 persoas
Tempo
45 minutos
Dificultade
Fácil
O tiramisú é unha sobremesa italiana que conquistou o mundo enteiro. Trátase dunha receita moi sinxela e vistosa feita con queixo mascarpone e biscoitos emborrachados. Nós empregamos biscoitos comprados porque o resultado é semellante e axilizan o traballo, pero tamén podemos facelos nós mesmos. Neste caso fixemos pequenos tiramisús pero poderíase facer todo xunto nunha bandexa grande se se prefire.
Ingredientes
10 biscoitiños de soleta
500 g de queixo mascarpone
2 ovos
30 g de cacao en pó puro 100%
80 g de azucre
café
Pasos
- Facemos unha cafeteira mediana de café, botámolo nun prato e agardamos a que arrefríe
- A continuación separamos as xemas das claras. Montamos as claras cun batedor de globo eléctrico, pouco a pouco subindo a velocidade até que estean listas.
- Botamos nun cunco as xemas co azucre e batemos cun batedor de globo eléctrico uns 5 minutos ou máis até que se desfaga ben o azucre e as xemas cambien a cor branqueando.
- Remexemos un pouco o queixo mascarpone para que se integre mellor co resto dos ingredientes e mesturámolo coa xemas. A continuación engadimos as claras montadas e mesturamos todo con movementos envolventes para evitar que perdan aire.
- Co café xa frio emborrachamos os biscoitos de soleta e colocámolos na base dos vasiños, como son máis grandes que os vasos cortámolos en anacos para axeitalos.
- Cubrimos os biscoitos coa crema de queixo mascarpone e cun coador botamos o cacao en pó por enriba.
- Servimos ben frío.