Detalles
Racións
2 persoas
Tempo
2h
Dificultade
Fácil
Ingredientes
100 g de soia texturizada grosa
1 pastilla caldo de verduras
ou 1/2 litro de caldo2 allos
pimentón doce
pimentón picante
1 culler sopeira
de salsa de soia2 culleres sopeiras
de aceite de oliva1 culler sopeira de viño branco
sal
Pasos
- Primeiro necesitamos hidratar a soia texturizada, para iso quentamos medio litro de auga e disolvemos a pastilla de caldo de verduras nel. Podemos empregar directamente caldo de verduras ou auga no seu defecto.
- Cubrimos a soia texturizada co caldo de verduras e deixamos hidratar mínimo 15 minutos.
- Unha vez hidratada, escorremos ben o caldo premendo a soia para que solte todo o líquido.
- Coa axuda dun morteiro esmagamos os allos. Mesturamos nun cunco a salsa de soia, o allo esmagado, o aceite e o viño. Remexemos ben e logo engadimos unha cullerada de pimentón doce, un chisco de sal e pimentón picante ao gusto. Mesturamos todo.
- Engadimos a soia texturizada escorrida ao mollo e remexemos para que se mariñee toda por igual. Cubrimos con un papel film e deixamos repousar como mínimo un par de horas, canto máis tempo estea máis sabor collerá. Podemos facela e deixala adobada para o día seguinte.
- Unha vez adobada a zorza fritímola nunha tixola cun chisco de aceite. Podemos acompañala con cachelos.