Torradas de crema de augardente

Detalles

Racións

6 persoas

Tempo de cociñado

30 minutos

Dificultade

Fácil

Ingredientes

  • 1 barra de pan para torradas ou unha barra normal do día anterior.
    Tamén podemos empregar pan de molde

  • 500 ml de leite

  • 4 ovos

  • 250 ml de crema de oruxo

  • 1 ramiña de canela

  • 1 limón

  • 1 laranxa

  • 50 g de azucre

  • canela en pó

Pasos

  • Lavamos o limón e a laranxa e sacamoslles a metade da monda coa axuda dun pelador. Evitamos a parte branca porque amargaría demasiado.
  • Quentamos nun cazo o leite coa monda do limón, da laranxa e a rama de canela e a crema de oruxo. Agardamos a que ferva e cando levante o fervor apagamos o lume e deixamos emulsionar 10 minutos.
  • Batemos os ovos ben até que teñan algo de escuma.
  • Coamos o leite e botámolo nun prato.
  • Cortamos a barra de pan en diagonal en rebandas de 2 dedos de grosor mais ou menos.
  • Imos mollando as rebandas polos dous lados, primeiro no leite até que se enchoupen ben e despois pasámolas polo ovo. Despois colocámolas nunha bandexa para o forno enriba de papel para cociñar.
  • Metémolas no forno na posición seguinte á do medio co grill a 250 graos e deixámolas 6 minutos aproximadamente até que se douren. Cando collan cor dámoslles a volta e deixamos outros 6 minutos.
  • Retirámolas da bandexa do forno con coidado e colocámolas onde as vaiamos servir.
  • Mesturamos canela en pó con azucre nun cunco e botámolo por riba das torradas.