Ameixas en salsa verde

Detalles

Racións

4 persoas

Tempo

30 minutos

Ingredientes

  • 2 kg de ameixas 

  • 1 cebola pequena

  • 2 dentes de allo

  • 2 caienas

  • 1 vaso de albariño

  • 1 culler de fariña de trigo

  • pirixel fresco

Pasos

  • Antes de cociñar as ameixas temos que deixalas un par de horas en auga con sal para depuralas e evitar que teñan areas cando as comamos. Pasado este tempo escorrémolas e lavámolas ben.
  • A continuación trituramos a cebola cun batedor e picamos os allos ben finiños cun coitelo. Botamos un pouco de aceite nunha tixola e cando estea quente engadimos a cebola, as caienas e o allo cun chisco de sal e rustrímolos a lume baixo durante uns 10 minutos.
  • Pasado este tempo engadimos a fariña e cociñámola ben remexendo constantemente. Engadimos o viño e continuamos remexendo uns minutos até que se evapore un pouco.
  • Picamos o pirixel ben picadiño e reservamos. Finalmente incorporamos as ameixas á tixola e cando abran botámoslles o pirixel por enriba. Servimos ao momento.