As roscas de Dora

Detalles

Racións

24 unidades

Tempo

45 minutos

Non hai Entroido ou Semana Santa no que miña nai non prepare estas deliciosas roscas, pero tamén gozamos delas durante todo o ano. Esta é a súa receita para que todas poidades probalas.

Ingredientes

  • 4 ovos

  • 500 g de fariña de trigo

  • 15 g de lévedo en po

  • 100 ml de anís

  • 90 ml de aceite de oliva

  • 50 g de azucre

  • reladura dun limón

  • sal

Pasos

  • Batemos o ovo co azucre cun batedor de globo durante uns minutos e engadimos o aceite pouco a pouco mentres seguimos batendo. Incorporamos tamén a reladura do limón e o anís e seguimos batendo.
  • Engadimos a fariña, o lévedo e o sal, mesturamos ben todo e finalmente botamos un pouco de fariña sobre a mesa e traballamos a masa coas mans. Formamos unha bola e deixamos repousar durante unha hora cuberta cun pano.
  • Despois do repouso xa podemos comezar a facer as roscas. Imos ir formándoas mentres as fritimos. Para axudarnos a traballar a masa podemos mollar un pouco as mans en aceite, así evitaremos que se nos pegue. Para darlles a forma collemos pequenos anacos de masa e formamos pequenas boliñas, facémoslles un burato no medio cun dedo e estirámolas un pouco.
  • Botamos abundante aceite nunha pota, e cando estea quente comezamos a fritir as roscas. Retirámolas no momento que estean douradiñas e colocámolas sobre papel absorbente para tirarlles o aceite sobrante. Finalmente botámoslles azucre por enriba e podemos gozar delas en canto arrefríen un pouco.