Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
30 minutos
Dificultade
Fácil
O baba ganush é unha pasta de berenxena moi típica da cociña árabe. É moi parecido ao hummus so que con berenxena no canto de garbanzos. É ideal para comer como snack e adoita ir acompañado con pan de pita ou verduriñas crúas como a cenoria.
Ingredientes
2 berenxenas
1/2 culler sopeira de comiño
1 culler sopeira de tahini
1 allo
zume de 1/2 limón
aceite de oliva
1/2 culler de café de pimentón doce
milgranda para decorar
Pasos
- Cortamos á metade as berenxenas polo lado máis longo e facemoslle cortes na carne. Botámoslle un pouco de sal e un pouco de aceite por riba e metemos no forno a 180 graos durante 25 minutos.
- Agardamos que arrefríe un pouco e separamos a monda da carne.
- Engadimos o allo pelado, o zume do limón, o comiño e o pimentón e trituramos todo cun batedor.
- Para servila podemos decorala con graos de milgranda e pimentón por riba e acompañala con pan de pita.