Brownie de chocolate

Detalles

Racións

4 persoas

Tempo de cociñado

60 minutos

Dificultade

Fácil

Ingredientes

  • 370 g de azucre

  • 60 g de fariña

  • 80 g de cacao puro en pó (cacao 100%)

  • 1 cullerada de postre de fermento en pó

  • 250 g de manteiga

  • 4 ovos

  • 2 cullerada de postre de vainilla

  • 200 g de chocolate 52% de cacao

  • améndoas laminadas

Pasos

  • Botamos nun cunco grande o azucre, a fariña previamente tamizada, o cacao en pó e o fermento en pó. Mesturamos con un batedor de varas.
  • Cortamos en anaquiños a manteiga e derretémola no microondas.
  • Engadimos a manteiga derretida á fariña e mesturamos con unha culler de pau.
  • Batemos os 4 ovos e engadímolos á masa. Seguimos mesturando ben cos outros ingredientes.
  • Engadimos a vainilla e mesturamos.
  • Cortamos con un coitelo en anacos pequenos o chocolate e engadímolo á masa. Remexemos ben para mesturar os ingredientes todos.
  • Prequentamos o forno a 150 graos.
  • Imos usar unha bandexa de forno alongada, nós usamos unha de 23×30 cm. Colocamos papel de forno sobre a bandexa e botamos a masa enriba.
  • Movemos lixeiramente a bandexa para que asente ben a masa e ocupe toda a superficie. Decoramos con améndoas laminadas por enriba.
  • Introducimos ao forno 60 minutos a 150 graos con calor por arriba e por abaixo.
  • Aos 60 minutos podemos mover a bandexa para ver a consistencia, se a masa se move coma un líquido aínda, deixámolo uns minutos máis. Se vemos que xa está solido, retirámolo.
  • Deixamos que arrefrie sobre unha grella e xa está! Podemos acompañalo con nata montada ou con xeado de vainilla.