Detalles
Racións
12 filloas
Tempo de cociñado
20 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
50 ml de leite
200 ml de auga
3 ovos
100 g de fariña
sal
aceite de oliva ou un pedazo de touciño
Pasos
- Batemos os ovos co leite e a auga cun batedor de varas
- Tamizamos a fariña e imos engadindoa pouco a pouco mentras batemos para evitar gromos.
- Engadimos un chisco de sal e un pouco de aceite e seguimos batendo.
- Deixamos repousar o amoado 45 minutos e batemos outro pouco antes de comezar a facer as filloas. Se vemos que espesou moito podemos engadirlle un pouco máis de auga e bater.
- Engraxamos unha tixola ou filloeira cun pano de papel e un pouco de aceite ou cun pedazo de touciño.
- Poñemos a tixola a lume medio e cando esté quente levantámola no aire un pouco xirada e coa axuda dun cullerón botamos a masa, mentras a movemos con movementos circulares para que a masa encha toda a superficie. É importante facelas ben finas, polo que botamos pouca masa na tixola, a suficiente para encher a superficie.
- Deixamos uns minutos e dámoslle a volta coas mans con cuidado de non queimarnos. Podemos empregar unha espátula de madeira para despegar as beiras da filloa e que sexa máis sinxelo virala.
- A primeira filloa adoita sair peor por non estar temperada a tixola.
- Batemos a masa de cada pouco e imos repetindo o proceso até rematar a masa.
[…] Para as filloas podedes seguir a nosa receita aquí. […]