Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
30 minutos
A Frittata é un prato moi común na gastronomía italiana. Pode parecer unha tortilla de pataca pero é un chisco diferente, está entre unha tortilla e unha quiche. O ingrediente principal son os ovos e podemos botarlle o que queiramos, dende espaguetes a verduras, queixo ou carnes.
Ingredientes
1 manoxo de espárragos verdes
1 cabaciña
6 ovos
100 ml de leite
50 g de queixo de cabra (rulo)
8 tomatiños cherry
pementa negra moída
3 allos
sal
aceite de oliva
Pasos
- Imos empregar unha tixola de aceiro para poder metela directamente ao forno. Se non temos podemos refogar as verduriñas nunha tixola e logo pasalo a un molde ou bandexa que se poda meter no forno.
- Lavámos os espárragos e cortámolos en anacos máis pequenos. Lavamos a cabaciña tamen e cortámola en toros non moi grosos. Reservamos.
- Lavamos os tomatiños cherry e cortámolas pola metade. Cortámos tamén en toros o rulo de queixo de cabra e reservámolos.
- Nunha tixola cun chisco de aceite douramos un pouco os allos cortados en anacos e a continuación engadimos os espárragos e a cabaciña. Salteámolos cun chisco de sal uns 5 ou 10 minutos até que estean cociñados.
- Nun cunco á parte batemos ben os 6 ovos. Engadimos o leite e un chisco de pementa moída e batemos todo.
- Botamos a mestura de ovo e leite na tixola coas verduriñas e colocamos por enriba os tomatiños cherry coa parte corta cara arriba e os anacos de queixo de cabra.
- Metemos no forno, que previamente quentamos a 200º, durante uns 10 ou 15 minutos, segundo nos guste máis ou menos cociñado o ovo.
- Retiramos a tixola do forno con cuidado de non queimarnos e servimos.