Polo con peras ao viño

Detalles

Racións

4 persoas

Tempo

45 minutos

Ingredientes

  • 4 contramuslos de polo

  • 2 vasos de viño tinto

  • 3 peras

  • 1 anaco de xenxibre fresco (12g)

  • 2 culleradas de azucre moreno

  • AOVE (aceite de oliva)

  • sal e pementa

  • 2 allos

Pasos

  • En primeiro lugar salpimentamos o polo e reservamos.
  • A continuación pelamos as peras, cortámolas en duas metades e quitámoslles o corazón. Reservamos.
  • Botamos nun cazo o viño, o xenxibre, o azucre e as peras. Quentamos a fogo medio até que comecen a ferver, baixamos un pouco o lume e deixamos uns 5 minutos máis.
  • Mentras tanto nunha pota botamos un chisco de aceite, agardamos a que se quente e douramos os allos enteiros e pelados a fogo medio. Retiramos os allos antes de que se queimen e douramos o polo no aceite a fogo medio-alto durante uns 5 minutos por cada lado.
  • Engadimos o viño coas peras ao polo, remexemos ben para que se mesturen os zumes todos. Poñemos a lume baixo até que o polo estea cocido, uns 30 minutos máis ou menos.
  • Retiramos o polo e as peras e deixamos ao lume para que acabe de reducir un pouco máis o mollo, cuns 10 minutos será suficiente.
  • Servimos no prato un anaco de polo, duas medias peras e regamos por enriba coa salsa de viño. Podemos decorar por enriba cunhas folliñas de menta ou pirixel.