Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
45 minutos
Dificultade
Fácil
Molde
Desmontable de 26 cm
Ingredientes
1 lámina de masa crebada
(masa brisée)1 kg mazás
130 g de azucre
130 g de manteiga
160 g de fariña de trigo
1 limón
canela
Pasos
- Estendemos a masa nun molde redondo para forno.
- Pelamos e cortamos as mazás en anacos iguais e botámoslle o zume do limón por riba, 30 g de azucre, 50 g de manteiga en dadiños e un chisco de canela. Mesturamos todo ben e reservamos.
- Mesturamos 100 g de azucre con 160 g de fariña e 80 g de manteiga fría, amasamos coas mans de xeito que se vaian formando faragullas pequenas.
- Botamos as mazás sobre a masa e metemos no forno, que previamente quentaramos a 180 graos durante 15 minutos.
- Pasado este tempo botamos por enriba das mazás outra capa coas faragullas sen gramar. Deixamos no forno a 200 graos durante 20 minutos até que a capa de enriba se doure.