Torta de framboesas

Detalles

Racións

8 persoas

Tempo

60 minutos

Ingredientes

  • 1 lámina de masa quebrada

  • 500 g de framboesas

  • Para a crema pasteleira:
  • 500 ml de leite

  • 3 xemas e 1 ovo

  • 30 g de maicena

  • 75 g de azucre

  • 1 ramiña de canela

  • MOLDE:
  • Desmontable de 28 cm

Pasos

  • Comezamos facendo a crema pasteleira. Para iso seguimos a nosa receita da sección de básicos de crema pasteleira. Cando a teñamos preparada, retiramos do lume e reservamos. 
  • Para a base da torta colocamos a lámina de masa quebrada nunha forma desmoldable e deixámola no forno a 180º durante uns 25 minutos.
  • Para rematar, estendemos a crema pasteleira sobre a base e colocamos as framboesas sobre a crema formando círculos concéntricos. Servimos ben fresquiña.