Bolachas de xenxibre

Detalles

Racións

4 persoas

Tempo

45 minutos

Ingredientes

  • 450 g de fariña de trigo

  • 200 g de manteiga a temperatura ambiente

  • 100 g de azucre moreno

  • 2 culleriñas de canela moída

  • 1 culleriña de xenxibre moído

  • 1 ovo

  • 40 g de mel

  • MOLDE
  • formas para bolachas

Pasos

  • Mesturamos ben a fariña peneirada, o xenxibre e a canela e reservamos. A manteiga é moi importante que estea a temperatura ambiente para que se mesture ben, se non nos deu tempo a sacala antes da neveira podemos darlle un golpe de calor no microondas, pero sen que chegue a derreterse.
  • Cortamos a manteiga en anacos e batémola cun batedor de globo eléctrico. A continuación engadimos o azucre, deixamos batendo uns 5 minutos até que ambos se integren completamente.
  • Engadimos o ovo e o mel e seguimos batendo outro pouco. Logo incorporamos a mestura de fariña coas especias e amasamos até ter unha masa homoxénea. Se vemos que despois de amasala se pega demasiado ás mans engadímoslle un chisco máis de fariña.
  • Facemos unha bola coa masa, envolvémola en film transparente e deixámola na neveira unha hora para que se endureza.
  •  Finalmente, cun rolete estendemos a masa e facemos as bolachas coa forma que maís nos guste. Colocámolas sobre papel vexetal e metémolas no forno, que previamente quentamos a 180º, durante uns 10 ou 15 minutos, até que comecen a dourarse polos bordos.
  • Retirámolas do forno e deixamos que arrefríen sobre unha rexa antes de desfrutalas.