Chulas de cabaza

Detalles

Racións

6 persoas

Tempo

90 minutos

Dificultade

Fácil

Ingredientes

  • 600 g de cabaza

  • 4 ovos

  • 200 g de fariña

  • 70 g de azucre

  • sal

  • canela

  • aceite de oliva suave para fritir

Pasos

  • Tiramos a monda da cabaza e cortámola en dados. Cocémola cun chisco de sal durante 20 minutos, até que quede brandiña.
  • Escorremos ben a cabaza e pisámola cun garfo, até que fique como unha papa.
  • Tamizamos a fariña e botámola nun cunco, engadimos os ovos batidos e o azucre.
  • Engadimos a cabaza, un chisco de sal e unha culler pequena de canela. Mesturamos toda a masa até que fique homoxénea.
  • Quentamos o aceite nunha tixola, e cando esté ben quente empezamos a fritir as chulas. Cunha culler collemos un pouco de masa e botámolo no aceite, cando este doradiño polo lado de abaixo dámoslle a volta. Repetímos este proceso até acabar a masa, podemos facer 3 ou 4 á vez dependendo da tixola.
  • Despois de fritilas colocámolas sobre un papel de cociña absorbente, para quitar o aceite sobrante.
  • Finalmente, colocámolas no prato onde vaiamos servilas e botámoslles un pouco de azucre por enriba.