Crema de nécoras

Detalles

Racións

6 persoas

Tempo

120 minutos

Dificultade

Media

Ingredientes

  • 3 nécoras vivas

  • 450 g de lagostinos

  • 1 allo

  • 1 porro pequeno

  • 1 cebola mediana

  • 2 tomates maduros

  • 1 cenoria

  • aceite de oliva

  • 1 culler pequena
    de pimentón doce

  • 1 vaso de viño branco

  • 1 l de caldo de peixe

  • 1 pataca

Pasos

  • Pelamos os langostinos e reservamos as cabezas.
  • Salteamos as cabezas dos langostinos con un pouco de aceite e sal durante 5 minutos. Engadímoslles un vaso de auga e deixamos cocer a fogo baixo durante 10 minutos. Despois pasamos por un coador chino e gardamos o caldo.
  • Nunha pota grande botamos abundante aceite e cando estea quente refogamos os langostinos até que estean douradiños, retirámolos e reservamos.
  • Engadimos o porro, o allo, a cebola e a cenoria cortados en anacos, botámoslles un pouco de sal e refogamos 15 minutos a lume baixo.
  • Cortamos o tomate en anacos pequenos e botámolo co resto de verduras, refogamos outros 10 minutos.
  • Engadimos o vaso de viño branco e deixamos uns minutos a fogo medio até que se evapore o alcohol.
  • Cortamos as nécoras en 4 anacos, con cuidado de non perder nada do zume que soltan. Engadímolas ás verduras e refogamos 5 minutos.
  • Botamos as culler pequena de pimentón doce e remexemos.
  • Engadimos o caldo dos langostinos, os langostinos, o caldo de peixe e a pataca en anacos. Cocemos durante 20 minutos a lume medio-baixo, evitando que ferva.
  • Pasados os 20 minutos, retiramos do lume e deixamos arrefriar un pouco.
  • Sacamos as patas gordas das nécoras porque son demasiado duras e trituramos todo ben con un batedor eléctrico ao maximo.
  • Pasamos a crema por un coador chino para quitar os anacos de cunchas e servimos. Podemos decorar cunha patiña de nécora.