Parmentier de cabaza

Detalles

Racións

4 persoas

Tempo

45 minutos

Dificultade

Fácil

Molde

Bandexa para forno

Ingredientes

  • 1 kg de cabaza

  • 2 patacas

  • 2 ovos

  • 100 g de queixo en pó Grana Padano.

  • Pementa en pó

  • Ourego

  • Comiño en pó

Pasos

  • Pelamos e cocemos en anacos as patacas.
  • Partimos a cabaza á metade, quitámoslle as pebidas con unha culler e metémola no forno con un chorriño de aceite por riba, a 200 graos durante 30 minutos máis ou menos. Se vemos que se torra poñémoslle papel de aluminio por riba.
  • Unha vez cociñada, pelamos a cabaza e pisámola cun garfo. Pisamos as patacas xunto coa cabaza.
  • Engadimos sal, os dous ovos e as especias ao gusto: comiño, ourego, e a pementa.
  • Mesturamos todo ben ate obter unha masa homoxénea.
  • Colocamos nunha bandexa para forno e botámoslle o queixo relado por riba. Gratinamos no forno a 200 graos durante 5 ou 10 minutos até que a capa de queixo quede douradiña.
  • Servimos quente.