Detalles
Racións
4 persoas
Tempo
45 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
400 g de grelos cocidos
3 allos
aceite
pimentón doce
salsa de tomate
- Para as filloas:
50 g de fariña de trigo
2 ovos
100 ml de auga
25 ml de leite
Pasos
- Para as filloas podedes seguir a nosa receita aquí.
- Podemos usar grelos en lata ou grelos frescos e cocelos. Para preparar os grelos frescos podedes ver aquí como facelo.
- Imos facer un refrito para os grelos. Para iso douramos nun pouco de aceite os allos cortados en anaquiños, cando estean dourados baixamos o lume ao mínimo e botamos unha cullerada pequena de pimentón doce. Mesturamos ben cun garfo e botamos os grelos. Remexémolos co refrito.
- Montamos o pastel cunha capa de filloa e outra de grelos, repetindo até ter 5 ou 6 capas de grelos. Para rematar, a última filloa cubrímola con salsa de tomate. Podemos decorar cun pouco de ourego por enriba.