Detalles
Racións
2 persoas
Tempo de cociñado
45 minutos
Dificultade
Media
Ingredientes
2 peitugas de polo
1/2 cabaciño
1 anaco de queixo San Simón
6 champiñóns
uvas pasas
1/2 vaso de vino Albariño
sal
pementa moída
Pasos
- Lavamos e cortamos os champiñóns en taquiños non moi grosos.
- Cortamos o cabaciño en tacos pequenos.
- Botamos un pouco de aceite nunha tixola e cando este quente engadimos o cabaciño e os champiñóns. Remexemos cada pouco e deixamos que se cociñen a lume medio.
- Engadimos as uvas pasas e botamos o medio vaso de viño Albariño. Deixamos que reduza pouco a pouco.
- Abrimos as peitugas de polo con un coitelo grande de xeito que queden estendidas e botamoslles sal e pementa moída.
- Cando o viño teña reducido, colocamos a mestura de champiñons, cabaciño e pasas e engadimos os taquiños de queixo recheando cada peituga.
- Pechamos as peitugas coa axuda de uns escarvadentes.
- Na tixola na que cociñamos as verduras, botamos un chisco de aceite e selamos as peitugas por ambos lados. É moi importante que o lume esté alto e deixalas pouco tempo para que estas fiquen seladas e non se cociñen completamente.
- Cando as peitugas estén seladas, quentamos o forno a 180 graos e cubrimos as peitugas con lonchas de xamón serrano.
- Metemos no forno e deixamos uns 15 minutos, até que o polo se cociñe e o xamón se torre.
- Retiramos do forno e servimos.