Torta de Guitiriz

Detalles

Racións

6 persoas

Tempo

45 minutos

Dificultade

Fácil

Molde

Redondo con burato de 21 cm de diámetro

Ingredientes

  • 125 g de manteiga a temperatura ambiente

  • 210 g de azucre

  • 6 ovos

  • 125 g de fariña de millo

  • 1 limón para relar

Pasos

  • Mesturamos a manteiga co azucre até que quede uniforme.
  • Separamos as claras e as xemas dos ovos.
  • Engadimos as xemas á manteiga co azucre e mesturamos ben.
  • Relamos o limón e engadímolo.
  • Botamos un chisco de sal ás claras e montamolas coa axuda dun batedor.
  • Mesturamos suavemente as claras co resto de ingredientes.
  • Engadimos a fariña tamizada e remexemos con movementos envolventes. Cando teñamos ben mesturado colocámola nun molde redondo duns 21 cm de diámetro.
  • Metemos no forno, que previamente quentamos a 200 graos, durante 20 minutos. Se vemos que se queima por enriba podemos poñer papel de aluminio para evitalo.
  • Retiramos do forno e botamos azucre por enriba. Deixamos arrefriar e sacamos o molde.
  • E a desfrutala!