Detalles
Racións
2 persoas
Tempo
45 minutos
Dificultade
Fácil
Ingredientes
1,5 litros de auga de cocer polbo
1 cabeza de polbo cocida
250 g de arroz
1 cebola
queixo parmesano en po
cogomelos
Pasos
- Cortamos a cebola en brunoise e pochamos nunha pota con aceite quente a lume medio. Tapamos a pota para que a cebola se faga no seu vapor e engadimos un pouco de sal.
- Quentamos nun cazo a auga de cocer o polbo pero sen que chegue a ferver. Deixamos co lume ao mínimo.
- Cortamos a cabeza do polbo en anacos e engadímoslla á cebola cando estea ben feita. Engadimos os cogomelos cortados en anacos e deixamos refogar todo xunto uns minutos.
- Botamos o arroz na pota e douramos uns minutos. Posteriormente engadimos un pouco da auga do polbo e deixamos cociñar a fogo medio durante 15 minutos aproximadamente.
- Durante este tempo imos engadíndolle a auga do polbo ao arroz e remexendo a cada pouco para que non quede seco. Deste xeito conseguiremos un arroz meloso.
- Cando o arroz estea ao punto, apagamos o lume, engadimos o queixo en po e remexemos ben.
- Tapamos e deixamos repousar 5 minutos.